Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013


Ιntalnire pentru Ιnteractie al Saturilor si comunitatilor ecologice in Grecia si in strainatate cu metodologia
O P E N S P A C E (SPATIU DESCHIS)
Sâmbătă 6 și Duminică, 7 aprilie de la 10:30 la 22.00 pm și 10:00-18.00 bulevardul Asklipiou 183, 11471 Atena( aproape de Bl. Alexandras)
Organizeaza:
COMUNITATILE ECOLOGICE DIN GRECIA -ECOVILLAGE NETWORK IN GREECE
ΟPEN SPACE ATHENS 2013
Si cu sprijinul GLOBAL ECOVILLAGE NETWORK EUROPE(GEN) - RETEAUA GLOBALA A SATURILOR ECOLOGICE DIN EUROPA WWW.GEN.ORG
Bun venit
Dacă esti o persoană care vrea să treaca de la a avea un vis spre a crea o realitate, sau care dorește să creeze o lume mai bună a Iubirii de Umanitate și Natură, - noi vă uram bun venit! Ati ajuns la locul potrivit.
Vom discuta subiecte importante cum ar fi: comunitati ecologice, autosucifienta si convieturie armonioasa in contextul a starii politico-economice imperative a evenimentelor care au loc in Grecia si lumea intreaga.
Deschidem Spatiul pentru toti cei care isi doresc sa locuiasca intr-o comunitate ecologica.
Deschidem spatiul pentru toti cei care se afla in procesul de a crea comunitati ecologice in Grecia sau in strainatate si pentru cei care doresc sa-si impartaseasca cunostiintele.
Tineri, care sunt inspirati de provocarea de a co-crea noi structuri sociale revolutionare,
Pentru toti cei care au in ei profunda dorinta antica de a crea o lume mai buna.
Interactia comunitatilor ecologice (internetworking)
Ce este OPEN SPACE - SPATIU DESCHIS?
OPEN Space este un mod distractiv pentru organizarea de seminarii și conferințe care elibereaza creativitatea și abilitățile inerente de lider a participanților, și încurajează acțiuni colective prin auto-organizare.
Este un mod de a face cunostinte, de a schimba informații, adrese și opinii. OPEN SPACE este un proces care creaza un mediu potrivit pentru inspiratie si idei innovatoare si un loc ideal de a impartasi ideile cu cei care sunt interesati. Impleteste pasiunea cu responsabilitatea.
Telul nostru este sa aducem impreuna oamenii cu aceleasi interes, de a trai impreuna in comunitate. Telul nostru este de a crea spiritul de solidaritate si cooperare astfel incat sa se creeze retele intre comunitatile ecologice din Grecia si din strainatate.
Comunitatile Globale
Pe intreaga planeta miscarea comunitatilor ecologice se dezvolta prin crearea satelor ecologice, asezarilor ecologice, cooperativelor ecologice de autosuficienta, cohousing etc.
Ce este o comunitate ecologica?
O comunitate Ecologica este in primul rand un grup de oameni care stabilesc din comun conditiile in care vor sa convietuiasca si sa coopereze. Individul nu vine in contradictie cu grupul si in acelasi timp dezvoltarea fiecarui individ este o condiție esențială pentru dezvoltarea grupului, al tuturor celorlalti. Este o asezare, care este conceputa in mod constient de catre grupul de oamenii care o creaza. Cu procese locale participative care activeaza integrarea holistica a activitatilor, ecologice, economice, sociale si culturale umane pentru sustenabilitatea si regenerarea mediului social si natural.
Cum poate o comunitate ecologica sa se integreze in viata noastra de zi cu zi ?
De unde izvoraste solidaritatea si increderea?
Cum putem sa cream conditii de coexistenta comunitara in oras?
Care sunt caracteristicile fiecarei comunitati ecologice si care sunt nevoile sale de baza?
Programul Workshop-ului
SAMBATA 6 APRILIE 2013
DESCHIDEREA SEDINTEI
10.30-11.00 Acomodare
11.00 Bine ati venit la eveniment.
12.00 am
Deschiderea Cercului OPEN Space
12.30 am - 6.30 pm Grupuri de lucru
6.30 PM
Inchiderea Cercului OPEN Space
De la 8.00 PM
Sambata Seara - Seara Artelor/Muzicii.
DUMINICA 7 APRILIE 2013
De la 10.00 am - 6.00 pm
Grupurile de lucru care vor sa aiba continuitate. Prezentari a Comunitatilor ecologice din Grecia si strainatate.
INTRAREA LIBERA
"Este foarte probabil ca urmatorul Buddha nu va veni sub forma unui individ. Oare poate urmatorul Buddha sa vina sub forma unei comunitati care este exercitata pe intelege si plina de iubire, bunatate o comunitate aplicata in viata cu constientizare? Acesta ar putea fi cel mai important lucru care putem face pentru supravietuirea pamantului." Thich Nhat Hanh
Grupul Auto-administrat al copiilor
In timpul celor doua zile, va exista posibilitatea sa se amenajeze un loc special pentru copii nostri. Ca sa se poata organiza acest loc si modul de functionare, va rugam sa ne informati la telefonul 6956-397687 (Εύα) daca aveti idei si propuneri in aceasta privinta.
Cafeneaua Auto-administrata
In timpul celor 2 zile, vom crea o cafenea alcatuita din ceea ce vom putea fiecare oferi. Asa ca va invitam sa oferiti tot ceea ce puteti la cafeneaua administrativa. Astfel incat sa ne bucuram cat putem mai mult de ea! Puteti sa oferiti mancaruri, prajituri, sosuri, nuci, paine, salaturi, cafea, ierburi, ceaiuri, bauturi racoritoare si alte produse locale.
Cine suntem?
Acest eveniment este continuarea Open Space-ului 2012 care este organizat de grupul "Sate Ecologice" din Atena. In acest an sa colaborat cu alte cinci grupuri alternative ecologice, in urma unei hotarari care au luat-o impreuna la primul festival de solidaritate și economie de cooperare în octombrie 2012.
Grupurile cu care se colaboreaza:
Sate Ecologice - Οικοχωρια: miscarea pentru crearea si extinderea comunitatilor ecologice in Grecia, email:
oikohoria@yahoo.gr
http://groups.yahoo.com/group/oikologika-xoria/
http://oikokoinotita.blogspot.gr/
Floarea Soarelui - Hliosporoi: retea de informare si activare de tineri pentru ecologia sociala si politica http://www.iliosporoi.net / myspace.com/iliosporoi / iliosporoi facebook
Cafeneaua Cooperativa Academia lui Platon
http://www.facebook.com/Kafeneio.Ak.Platona
http://www.european-village.org/
Ilesion: Agenția de Mediu pentru Conservarea, diseminarea și păstrarea biodiversității și a patrimoniului de alimente www.helession.gr
Spithari - Σπιθαρι: Waking life www.spithari.org
http://www.facebook.com/groups/339326932782588/
Zona de Inovare Sistematica(SIZ):
www.the-siz.org, maria.scordialos@the-siz.org
Cu sprijinul a GEN
Global Eco-village Network in Europa
Retelei globale al Saturilor ecologice si comunitatilor ecologice din europa. www.gen-europe.org
Informatii:
6975103897(Rinio) & 6932925012(Alex)
Email: openspaceathens2013@gmail.com
Blog: www.open-space-athens.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: